Úvod Média Tiskové zprávy Vzdělávání v době kovidové

Vzdělávání v době kovidové

17. únor 2021

Vodárny podporují vzdělávání i v době koronavirové

Hradecké i středočeské vodárny se dlouhodobě podílejí a podporují vzdělávání veřejnosti. Doba „koronavirová“ přinesla další možnosti a příležitosti. Společnosti KHP a SVAS ve spolupráci s Institutem environmentálních služeb (IES) poskytnou studentům Univerzity Hradec Králové a VŠCHT Praha možnost zdarma využít virtuální prohlídky čistírny odpadních vod. Jedná se o edukativní program, který byl vytvořen IES a natočen na hradecké čistírně s odborným komentářem reálného průvodce. Studenti vysokých škol budou tak mít možnost načerpat znalosti z reálného prostředí provozu, a to i přesto, že momentálně epidemiologická situace nedovoluje vstup do vodárenských objektů.

Virtuální prohlídka pokrývá všechny stupně čištění odpadní vody a je rozdělena na dvě kapitoly Vodní linka a Kalové hospodářství. Součástí Vodní linky je i samostatná část věnovaná centrálnímu řízení. Jednotlivá 360´videa odděluje schematická mapka znázorňující konkrétní bod/místo výkladu v celém procesu čištění.

virtuální prohlídka čov (7)  virtuální prohlídka čov (3)  virtuální prohlídka čov (1)

Obnovení zákaznických služeb

Od 22. 2. 2021 je zákaznické centrum Královéhradecké provozní, a.s. znovu otevřeno pro veřejnost.

pondělí 8h-15h
úterý 8h-14h