Úvod Média Tiskové zprávy

Vzdělávání v době kovidové

17. únor 2021

Vodárny podporují vzdělávání i v době koronavirové

Hradecké i středočeské vodárny se dlouhodobě podílejí a podporují vzdělávání veřejnosti. Doba „koronavirová“ přinesla další možnosti a příležitosti. Společnosti KHP a SVAS ve spolupráci s Institutem environmentálních služeb (IES) poskytnou studentům Univerzity Hradec Králové a VŠCHT Praha možnost zdarma využít virtuální prohlídky čistírny odpadních vod. Jedná se o edukativní program, který byl vytvořen IES a natočen na hradecké čistírně s odborným komentářem reálného průvodce. Studenti vysokých škol budou tak mít možnost načerpat znalosti z reálného prostředí provozu, a to i přesto, že momentálně epidemiologická situace nedovoluje vstup do vodárenských objektů.

Virtuální prohlídka pokrývá všechny stupně čištění odpadní vody a je rozdělena na dvě kapitoly Vodní linka a Kalové hospodářství. Součástí Vodní linky je i samostatná část věnovaná centrálnímu řízení. Jednotlivá 360´videa odděluje schematická mapka znázorňující konkrétní bod/místo výkladu v celém procesu čištění.

virtuální prohlídka čov (7)  virtuální prohlídka čov (3)  virtuální prohlídka čov (1)